PIAMA

Marieke Oldenwening

“Mijn doel is om ervoor te zorgen dat deelnemers de contacten met ons als prettig ervaren, zich op hun gemak voelen tijdens een onderzoek en goed geïnformeerd worden

Marieke Oldenwening
M.Oldenwening@uu.nl

Ik ben Marieke Oldenwening. Ik ben projectmedewerker bij het Institute for Risk Assessment Sciences (IRAS) van de Universiteit Utrecht. Het praktisch werk dat hoort bij het medisch wetenschappelijk onderzoek dat onze afdeling uitvoert valt onder mijn verantwoordelijkheid. Dit gaat van het maken van protocollen en beheer van materialen tot contact met de deelnemers en uitvoeren van (medisch) onderzoek.

Mijn doel is om ervoor te zorgen dat onderzoeksdeelnemers de contacten met ons als prettig ervaren, dat zij zich op hun gemak voelen tijdens een onderzoek en goed geïnformeerd worden over de inhoud en de resultaten.

PIAMA is de langstlopende studie van ons instituut en ik ben betrokken sinds de start in 1996. Het is heel leuk om dezelfde projectdeelnemers steeds weer te zien, eerst toen zij nog baby waren en daarna met een zekere regelmaat tot nu, op volwassen leeftijd. Vaak krijg ik van PIAMA deelnemers te horen dat zij het bijzonder vinden dat zij meedoen aan zo’n langlopend onderzoek en dat het bij hen is gaan horen. Op dezelfde manier vind ik dat PIAMA een beetje bij mij hoort, dit project is de rode draad door mijn werkende leven.